Wien och Singapore börser omfamnar Bitcoin och Ethereum

Wiensbörsen och Singapore Exchange värms upp till kryptovaluta.

Wienbörsen, eller Wiener Börse, har blivit den tredje ”officiella reglerade marknaden” över hela världen som listar en Bitcoin ( BTC ) -produkt.

Börsen noterade 21 Shares AG: s Bitcoin and Ethereum ( ETH ) börshandlade produkter (ETP), ‚ABTC‘ och ‚AETH‘, den 1 september

Thomas Rainer, Wiener Börse utvecklingschef, betonade att noteringen tillåter „erfarna, lokala investerare“ att få tillgång till de fördelar som en aktiemarknad kan erbjuda kryptohandlare, inklusive „övervakad, reglerad och transparent handel med realtidsinformation och säker avveckling via deras vanliga mäklare. ”

21Shares verkställande direktör, Hany Rashwan, betonade att Wiener Börses listor innebär att Bitcoin ETP: er nu är tillgängliga för alla tre DACH-länderna – Tyskland, Österrike och Schweiz.

„Vi är glada att kunna dela med sig av att Bitcoin nu är tillgängligt överallt för såväl detaljhandeln som institutionella investerare i hela DACH-regionen.“

Han tillade: „Utanför DACH-regionen ger ingen annan jurisdiktion globalt så omfattande och riklig tillgång till Bitcoin“

I juli togs också 21Shares Ethereum och Bitcoin ETP in på Deutsche Boerse XETRA-referensmarknad, som är värd för mer än 90% av de tyska aktiehandeln och ungefär 30% av den europeiska ETF-handeln. På mindre än två års drift har 21Shares dragit till sig mer än 100 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning.

Singapore Exchange (SGX) tillkännagav att de skulle lista prisindex för Bitcoin och Ethereum i samarbete med det brittiska kryptodataföretaget CryptoCompare.

Även om indexen inte gör det möjligt för SGX-användare att handla kryptovalutor, kan prisflödena användas av andra singaporianska företag som vill lansera BTC- eller ETH-produkter för att spåra kryptotillgångarnas prisfluktuationer i realtid från en betrodd källa.

„När världen går snabbt mot digitalisering i skapandet och ackumuleringen av välstånd, antas digitala tillgångar alltmer av investerare,“ säger Simon Karaban, SGX chef för indextjänster.