Brand bryder ud på grund af en Bitcoin-minedrift i Rusland

En kryptovaluta-minedrift har fået en brand til at bryde ud i en lejlighed i Skt. Petersborg i Rusland, der sårede en 35-årig ejer af riggen. Pressetjenesterne i nødministeriet fortalte lokale medier, at årsagen til branden var, fordi ejeren ikke installerede et kølesystem til krypto-minedriftudstyret.

Minedriftoperatøren, der betjente riggen fra sin syv-værelses lejlighed, blev indlagt på hospitalet med forbrændinger på hænder, ryg og nakke

Ifølge rapporten slukkede fire brandbiler, 16 brandmænd og 40 minutters arbejde branden forårsaget af minedrift.

Dette ville ikke være den første sådan hændelse i Rusland, hvor krypto-minedrift har forårsaget brand.

For næsten et år siden brændte en minedrift i en privat bilgarage i Vologda i brand og brændte alt minedrift ud. Tidligere i 2019 eksploderede en Bitcoin-minedrift i flammer, som satte otte andre lejligheder i nærheden i brand i Artem, nær Vladivostok, Rusland.

På det tidspunkt mistænkte myndighederne, at minearbejdere havde aflyttet strømforsyningen til boligblokke for at få gratis strøm, der overophedede elektriske kredsløb, der forårsager store brande

En sådan form for ulovlig minedrift i Rusland går helt tilbage til 2018. På det tidspunkt opstod der rapporter om, hvordan russiske sikkerhedsofficerer arresterede flere forskere, der angiveligt forsøgte at bruge en af ​​Ruslands mest magtfulde supercomputere til at udvinde Bitcoin, der var placeret i Federal Nuclear. Center, i Sarov, i det vestlige Rusland.